Moslima's Online

Wij zijn: zusters omwille van Allah, samen op het pad van Allah, elkaar helpend naar de tevredenheid van Allah, samen opweg naar al-Djannah, bi idhnillaah!
 
PortaalPortaal  IndexIndex  PublicationsPublications  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  
Het forum op je smartphone of tablet? Download de app TopicIt en maak een account met hetzelfde e-mailadres als waar je je mee registreerd hebt op het forum

Deel | 
 

 Wat is het oordeel over het luisteren naar opgenomen Roqyah bestanden?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Aylina
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 1856
Registratiedatum : 08-09-14
Woonplaats : Amersfoort

BerichtOnderwerp: Wat is het oordeel over het luisteren naar opgenomen Roqyah bestanden?   do 5 nov - 21:56

:bis:

Van de site van Mohamed ibn Ahmed
Wat is het oordeel over het luisteren naar opgenomen Roqyah bestanden?

Omdat we een aantal keer deze vraag hebben gekregen insha ALLAH hier wat duidelijkheid over.
Over deze kwestie zijn er door een aantal geleerden zoals Shaych Saalih Al-Fawzan(moge ALLAH hem behouden) fatawa gegeven dat dit geen invloed heeft op de zieke en niet zal helpen, dit is de mening van de shaych en zijn ijtihad waar hij beloond voor zal worden.
Andere geleerden en dit zijn de meningen die wij volgen vinden er zeker voordeel in en dit is ook wat wij met de zieke broeders en zusters in de praktijk hebben gezien die voor zichzelf roqyah thuis doen, we zullen hieronder een aantal van deze uitspraken plaatsen.
Wat men dient te begrijpen is dat roqyah die opgenomen is nooit een live roqyah kan vervangen die men bv voor zichzelf doet of bij een raaqi laat doen, dit omdat roqyah meer is dan enkel het horen van de verzen, maar ook niyyah en nafth(blazen) is over de zieke of de zieke over zichzelf.

De Fatawa:
Shaych Ibn Jibreen( Moge ALLAH hem genadig zijn) werd gevraagd omtrent het zichzelf behandelen met opgenomen roqyah audio, hij antwoorde:
“Hier is niks mis mee”
(Al-Manhadj Al-Sar’fil ‘Ilaaz blz 383)
Hij zei ook over deze kwestie:
Een aantal reciteurs hebben aangegeven dat dit bewezen is dat het nuttig is en hierdoor genezing kan komen(met de wil van ALLAH) voor veel van de zieken, en dit omdat het luisteren van de bezetene naar dit soort verzen en ad3iyaah en smeekbedes effect hebben op de djinn in het lichaam, waardoor hij schade oploopt en het lichaam verlaat, want deze Koran is een genezing zoals ALLAH het deze eigenschap heeft gegeven, dus men zal effect hebben als men ernaar luistert zelfs al wordt er niet geblazen op de zieke door een reciteur.....
(Zawzat Shaych Ali ibn Hussain Abu Luzz blz 364)
Shaych AbdelAziz bin Bazz(moge ALLAH hem genadig zijn) werd gevraagd omtrent het laten aan staan van de Koran audio in huis wanneer er niemand in huis aanwezig is en het aandoen van de Koran in huis als een bescherming tegen de djinn en shayateen?
Hij antwoordde: “Ik heb geen kennis dat hier iets mis mee is”.
(Fatawa Musazalah bi Tarikh 8 Sha’baan 1419)
Shaych bin Bazz(moge ALLAH hem genadig zijn) heeft ook het oordeel gegeven dat het laten afspelen van Surah Al-Baqarah via de radio resulteert in het vluchten van de shayateen uit het huis.
(Majmoo’Fatawa bin Bazz 24/413)
Terug naar boven Ga naar beneden
http://moslimasonline.com
Hayat
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 1555
Registratiedatum : 09-09-14
Woonplaats : Steenwijk

BerichtOnderwerp: Re: Wat is het oordeel over het luisteren naar opgenomen Roqyah bestanden?   ma 21 nov - 6:42

Naar Roeqya luisterenVraag:

Heeft het luisteren naar Roeqya via audio dezelfde werking als het reciteren ervan?

Antwoord:

De beste vorm van Roeqya is de Roeqya die een persoon bij zichzelf verricht. Als de persoon over zichzelf reciteert, dan is de mate van oprechtheid en toewijding veel groter. Vandaar dat de Profeet (vrede zij met hem) altijd over zichzelf reciteerde. De enige keer dat hij dit niet deed, was toen hij op zijn sterfbed lag. Hij was zo verzwakt door de ziekte dat hij zijn handen niet meer kon gebruiken.

cAa’ishah overleverde dat als de Profeet (vrede zij met hem) ergens last van had, dat hij dan zijn handen bij elkaar bracht en daarin spuwde na het reciteren van Soerat al-Ikhlaas, Soerat al-Falaq en Soerat an-Naas (om daarmee over zijn lichaam te vegen). Maar toen zijn pijn heviger werd, reciteerde zij over hem en gebruikte zij zijn gezegende handen om daarmee over zijn lichaam te vegen.

(al-Boekhaarie en Moeslim)

Verder is het belangrijk om te weten dat de werking van de Roeqya sterker wordt als deze ondersteund wordt door het verrichten van Doecaa’, het reciteren van en luisteren naar de Koran, het verrichten van de Adhkaar (d.w.z. loftuitingen) en het mijden van de zonden.


En Allah weet het het best.

Commissie Religieuze Zaken Stichting as-Soennah

https://al-yaqeen.com/va/naar-roeqya-luisteren/
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Wat is het oordeel over het luisteren naar opgenomen Roqyah bestanden?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Moslima's Online :: Roeqya-
Ga naar: